mandag 16. mai 2016

Heklede bleiebukser


Som mange andre har jeg funnet inspirasjon i de mange bleiebukseoppskriftene som finnes på internett. Dette er en enkel oppskrift som passer fint til venninnegaver.

Jeg har brukt grunnoppskriften til Ann Karin på Strikkepinnen, og tilpasset den til garn og pinnestørrelse på den ene buksen.

Første buksen er heklet på pinnestørrelse 3,5. Den hekles på langs og det er brukt 10fm, 25staver og 8fm. Se lenke over for fullstendig oppskrift.

Heklet bleiebukse 1-3mnd
Denne blir nok gave til en venninne som nettopp har fått en liten gutt.


Den andre buksen er heklet på pinnestørrelse 3. Det er her brukt 11fm, 28staver og 11fm. Følg eller oppskriften i lenken over. 

Heklet bleiebukse 0-1mnd

Denne tenkte jeg å bruke selv til litjpia.

Buksene er heklet med kun fastmasker og staver, med unntak av luftmasker til å snu med på hver rad. Rillemønsteret kommer frem ved at man hekler i den bakerste delen av hver maske. Dette er et enkelt nybegynnerprosjekt for hekling, som ikke er stort vanskeligere enn å hekle en gryteklut, men det blir riktig så lekkert som gave.



2 kommentarer:

  1. Så fine bleiebukser du har laget :) . Enig med deg. veldig greie bukser å gi i gaver. ;) Takk for at du linket til min blogg.

    SvarSlett
  2. Har du oppskriften? Bloggen er fjernet.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...