torsdag 9. mars 2017

Sy pannebånd med enkel oppskrift


Vi kjenner en superflink jente på 7 år som har fått sin egen symaskin. Denne oppskriften er derfor til deg Isabella, slik at du får et enkelt prosjekt å starte med. 


Start med å klippe ut et stykke stoff i ønsket lengde og bredde. 
Lengden/omkretsen på hodebåndet varierer med alder. Normen er ca 5-6cm mindre enn hodemål eller bruk disse anbefalingene fra Pinterest  Bredden på stoffet skal være ønsket bredde på pannebåndet x2 + 2cm sømrom.


Brett stoffet i to i lengderetningen med rettside mot rettside. Sy stoffet sammen til en lang pølse med elastisk søm. På min maskin må jeg da bruke søm 6,7,8,eller 9. Jeg har bruker normalt nr 6 eller 7. Husk å feste sømmen med et par sting baklengs i begge ender av alle sømmer du syr.



Når du har sydd sammen stoffet til en lang pølse vrenger du den, og vrenger så deretter halve stoffet tilbake over den andre halvdelen slik at den ligger dobbelt, med rettside mot rettside.
Fest den med knappenåler slik at stoffet ikke forskyver seg. 


Sy med samme elastiske søm, men etterlat 2-3 cm åpning som du kan vrenge stoffet igjennom. Dette kan være litt pirkete å få til, bruk god tid og pass godt på så du ikke syr sammen flere lag av stoffet. Tips her er også å passe på at åpningen er ca 2cm fra der hvor sømmene møtes, da blir det enklere å sy det for hånd senere. 


Vreng stoffet ut av den lille åpningen, sy igjen den lille åpningen for hånd. 


Stryk pannebåndet og du er ferdig :)

 Lykke til Isabella <3






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...